HISTORIE

JENS HAARDEN

1998. Ik was 18 jaar oud toen mijn vader thuiskwam met het verhaal dat de buurman zijn kachelzaak wilde verkopen, omdat zijn andere bedrijf al zijn tijd in beslag nam. Of het misschien iets voor mij zou zijn. Ondanks dat ik in de voetsporen van mijn vader wilde treden en verder wilde in het bouwbedrijf Hogerwerf & v.Laviere B.V. dat hij samen met zijn compagnon had opgericht, leek het me een leuke uitdaging om de kachelzaak weer nieuw leven in te blazen.

Flam Haarden & Kachels

Er moest een nieuwe firmanaam bedacht worden. Het werd Flam Haarden & Kachels. Dit vond ik het meest voor de hand liggend, omdat het bedrijf toen alleen maar haarden verkocht van het Belgische merk Flam en ik me graag in dit merk wilde specialiseren.

Ik installeerde de haarden en kachels zelf en mijn vader hielp mij waar hij kon, maar al snel huurde ik mensen in om mee samen te werken. Om de haarden en kachels aan de klanten te kunnen laten zien was een showroom nodig, op het opslagterrein van mijn vader mocht ik 3 units neerzetten en binnen het bouwbedrijf een stukje opslag en werkplaats huren.

historie_eerste_bus.jpg

Uitbreiding assortiment en merken

2003. Het duurde niet lang voordat er andere merken haarden bij kwamen. Dit om het assortiment zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de vraag uit de markt. Flam had alleen houthaarden, maar de gashaarden werden ook steeds populairder. De eerste gashaarden werden in de showroom gezet. De showroom werd te klein en het was tijd voor een nieuwe stap, ik kocht het eerste eigen pand aan de Nijverheidstraat 1 in Moerkapelle.

2005. De groei zette door en er kwam uitbreiding van de bedrijfsruimte door de aankoop van het pand naast het huidige pand

Showroom2010.jpg

Eerste personeelslid

2006. Marco Flier een oud klasgenoot was de eerste die bij me kwam werken. Vanaf dat moment ben ik geen 1 mans bedrijf meer. Het vaste team bestaat op dit moment uit 11 personen en zijn wij uitgegroeid tot een compleet haardenbedrijf van deze tijd met een mooie showroom en uitgebreid assortiment.

2007. Verderop in de straat kwam er een pand te koop en die hebben we er ook bij kunnen kopen, het geheel sloot niet op elkaar aan, maar we hadden de ruimte hard nodig omdat er ook meubelmaatwerk bij is gekomen. Opslag van plaatmateriaal en de machines om de meubels mee te maken werden geïnstalleerd. Ons aanbod werd daardoor completer.

2015. Het tussen gelegen pand hebben we in goed overleg kunnen kopen van de toenmalige eigenaar, nu konden we de panden met elkaar verbinden en een mooi bedrijfspand realiseren van totaal 1200m2 waarvan de helft showroom en kantoor en de helft opslagruimte en werkplaats.

Personeel.jpg

Naamsverandering

2016. Naamsverandering per 1 september 2016 heten we Jens Haarden. Er ontstond verwarring vanwege het Belgische merk Flam en door de uitbereiding van het assortiment met andere merken. Omdat ik al 18 jaar bezig ben met het opbouwen van het bedrijf en de klantenkring en veel mensen mij persoonlijk kennen, leek Jens Haarden de beste keus.

2018. Het parkeerterrein voor de deur kwam te koop omdat het toenmalig transportbedrijf ging verhuizen naar een andere vestigingsplaats, al die ruimte hadden we eigenlijk niet nodig, maar het gezegde verteld “de grond van de buurman komt maar 1 keer te koop” het was best weer een flinke stap maar toch maar gedaan.

Team.jpg

Continu in beweging

2021. Kon het mezelf bijna niet voorstellen maar door de groei werd het pand toch weer te klein, op het aangekochte terrein kregen we vergunning voor nieuwbouw en het voormalige bouwbedrijf van mijn vader en zijn compagnon nu Holabouw B.V. bouwde daar een prachtig bedrijfspand wat het totaal nu brengt op 1500m2 haarden en kachels.

2022. De verandering in het assortiment is altijd in beweging nu zijn we weer druk bezig met de uitbereiding van de showroom met de elektrische haarden. Ook op het gebied van certificering gebeurt er veel de laatste tijd, naast de vakopleiding en kopklassen die we volgen via branchevereniging NHK werken we met leveranciers van producten die aan de strengste milieu eisen voldoen. Vooral de houtkachels uit Zweden die voldoen aan EcoDesign 2022 zijn populair en zorgen ervoor dat we zonder overlast vellig kunnen stoken.

Nieuwbouw.jpg